vrijdag 3 juli 2015

badjuf

Wat moet je nu doen in deze hitte? Druk zijn met tropenrooster, watergevechten, natte gym, wel/niet eerder uit? Gewoon eten? Bijzonder eten? Niet eten? Buiten eten? Een ijsje of drie of nog meer? Flesjes in de vriezer en die weer vergeten?

Het geeft een hoop andere dingen in ieder geval. Op zich kunnen de kinderen goed tegen de hogere temperaturen. Ze slapen wel iets later en er wordt wat vaker gewisseld van lange naar korte naar zwembroek. Van shirt naar hemd naar blote buik. 's Avonds kan ik wel een rondje met de wasmand doen. De sokken en hemden en handdoeken liggen overal. 

Het heeft wel wat deze week. Ik heb makkelijk praten. Als huisvrouw heb ik alle tijd om zelf te kijken wat ik doe. Volgens de kinderen zit ik meestal op de bank te hangen als zij weg zijn, dus dat komt in de hitte helemaal goed uit. 
De kinderen zijn helemaal in vakantiestemming. Uit school was het gunstig hoog water. De oudsten vlogen zo snel mogelijk richting dijk om te zwemmen en de jongsten konden in de tuin in het water. 

Woensdagmiddag was iedereen aan het strand. Allemaal bekende kinderen om mee te spelen. Heerlijk water. Wat een prachtige dag. 

's Avonds eten we buiten. Niet dat dat echt makkelijker is, maar leuk is het wel. En eten dat ze doen!! Van al dat gezwem komen de pannen mooi leeg. 

Het voelt als vakantie. Jammer dat het nog twee hele weken duurt voor het zover is. Voor de kinderen lijkt het niet zo uit te maken. Die leven alsof het vakantie is. Die paar uurtjes school zijn te verwaarlozen. 

Omdat de verwachtingen serieus warm zijn en ons goedkope zwembadje van vorig jaar ongeveer op is, gisteren een nieuw bad aangeschaft. Een grotere en hogere en diepere. Kinderen in extase. Vooral Sam. Hij kon er bijna niet van slapen. De gedachte dat dat gevaarte stond vol te lopen terwijl hij in bed lag... 
Vanmorgen kwart over acht stond hij er in zijn zwembroek. Het water was nog gruwelijk koud. Dat boeide hem niet zo. Hij heeft gezwommen en genoten. De hele dag. Vanmiddag met zijn vijven zelfs. 

Ik zat erbij op m'n tuinstoel. Doe je niet mee? vroegen ze. Dat lijkt ze het toppunt van lol als ik meespartel. Het komt nog wel. Nu waren er vriendjes bij. Het was vol genoeg. 

Het bad heeft zich in een dag al bewezen. Morgen verder. Het is inmiddels echt vol. Aan de waslijn hangt een hele rij zwembroeken en badlakens. Heerlijk om te zien. De zomer is eindelijk begonnen. 


2 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, dat zwembad.... Geniet ervan, nog even doorbijten de komende 2 weken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk hoe ze genieten . En schitterend dat er al één vanmorgen vroeg al klaar stond voor het zwembad

    BeantwoordenVerwijderen