vrijdag 14 augustus 2015

kamperen

Toch nog maar even de vouwwagen uit de schuur gehaald. Van maandag tot donderdag op vakantie naar Haamstede. Rachid zit op een kamp. Die vermaakt zich wel. Om te voorkomen dat de anderen zo in de vierde week een vakantiedipje kregen, gingen we kamperen. 

Vanwege het late tijdstip moest de hond ook mee. Dat was een succes. Het beest heeft de hele dag door aandacht gekregen en bezigheid. 

We stonden binnen drie kwartier op de plaats van bestemming. Dat is nog eens lekker op vakantie gaan! 's Morgens naar de bakker om lekkere broodjes. Daarna wandelen door duinen, langs bunkers en door het bos. 's Middag fietsen richting een strand. Die zijn er op de kop van Schouwen meer dan genoeg. En ondanks de vele toeristen lijken ze ongeveer leeg. Heerlijk zwemmen in de zee. De temperatuur van het water is nu perfect. Zandkastelen bouwen. 
Terug naar huis. Heel veel eten en 's avonds nog even naar het dorp om een ijsje. 
De auto stond gewoon de hele tijd stil. Het was prachtig allemaal. We zagen wel honderd konijnen en negen herten. En terwijl wij rondspartelden in de zee bij Renesse, spartelde er een zeehond op 25 meter afstand mee. 



En dan dat zand. Overal zand en zand en nog eens zand. Om in te rollen, Sam liet bij elke zandvlakte zien hoe goed hij de koprol kon.. Om door je handen te laten gaan, ook al ben je bijna twaalf en vooral om vanaf te springen. De duinen waren hoog en steil en de energie raakte niet snel op.



Alles is zand en zit vol zand. De wasmachine draait op volle toeren. We zijn weer thuis. Het leken wel drie weken in plaats van vier dagen. Dit is voor herhaling vatbaar! 

Het slapen met z'n zessen op een paar vierkante meter geeft iets speciaals. Sam wilde naast Yan. Onbewust kropen ze in hun slaap dicht tegen elkaar aan. Vertederend gezicht. 's Morgens het wakker worden op een fluisterende toon en allemaal tegelijk ongeveer. Een mooi begin van de dag. 

Het was hard werken, dat wel. We zaten op een prachtige landschapscamping, maar er waren weinig kinderen en weinig kinderdingen. Dat moet volgend jaar beter. Nu moesten wij hen vermaken. Even spelen met andere kinderen zou voor ons ook wel leuk zijn. Maar goed, het was een lastminute-gedachte en een test of dit iets is voor ons gezin. En dat is het zeker!

2 opmerkingen:

  1. Klinkt heerlijk, wat fijn dat jullie zo hebben genoten.....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heerlijk dat jullie zo genoten hebben en voor de kinderen feest zomaar even een korte vakantie.

    BeantwoordenVerwijderen