maandag 13 april 2015

kalm en rustig

De afgelopen week was kalm en rustig. Geen diepe dalen en allemaal zonnige dagen. 
Het mooie weer en de mogelijkheid om elke dag buiten te spelen geven veel rust. De kinderen spelen in de tuin, gaan voetballen op het dorp of skeeleren. Er is weinig verkeerde energie te gebruiken. 

Het is gewoon genieten. Onze kleurlingen doen hun naam eer aan. De een ziet nog bruiner dan de ander. Slapen doe je wel met zoveel beweging en zoveel vitamine D de hele dag. 

Het is grappig om te zien wat er weer gedaan wordt. Pablo is ontzettend trots op een zelfgetimmerd bankje. Erop zitten is niet haalbaar, maar het lijkt toch echt. Rachid skeelert na het eten een paar kilometer. Sam crost op zijn fietsje en knuffelt de kat. Na het eten doen ze verstoppertje of overvallen elkaars huis.

In de bijkeuken is het een hele verzameling jassen en vesten voor alle soorten weer. 

Afgelopen vrijdagmiddag was Yan vrij. Samen met Sam gingen we even een paar uur naar het strandje. Terwijl beide jongens druk in de weer waren met water en zand had ik vakantie. 
Het is gewoon genieten zo. De zomer komt eraan!! 

Het is ook een beetje heimwee en dagen tellen. Want nu Sam vier jaar is, gaat hij bijna naar school. En hoewel ik echt vier hele jaren hem rond me heen had, is het omgevlogen. Daarom staan de dagen nu vooral in het teken van hem. Als iedereen op school is, vertelt hij hele verhalen over 'vroeger toen ik drie was' tot 'als ik echt groot ben'. Hij rommelt in en rond het huis en gaat over alles het gesprek aan. Wat een woordenschat heeft dat kind en wat een ingewikkelde redeneringen weet hij te maken. 
We doen samen boodschappen. Alles op het grootste gemak. Nu het bijna voorbij is, wordt het veel leuker lijkt het wel. 
Waarom moeten kinderen naar school als het zo gezellig wordt? 
Zelf heeft hij daar geen erg in. Hij vindt de peutergroep ontzettend leuk. Wordt ook al een echt schoolkind. Het is dus goed dat hij echt mag. 

En wij gaan binnenkort de aannemer weer zien. Er komen twee extra slaapkamers. Met veel mogelijkheden. We hebben nog geen idee hoe we die gaan vullen en wanneer. Maar fantaseren is al leuk genoeg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten