zaterdag 4 april 2015

mooie dag

Vanmiddag moest Rachid op verjaardag bij zijn zus. Ze werd achttien. Omdat ze op de Veluwe woont, is dat even een geregel. 
We hadden beloofd hem te brengen en halen. Dat hebben we gedaan. 

Terwijl Rachid bij moeder en zus was, gingen wij naar het park De Hoge Veluwe. Daar waren we jaren terug ook. 
De kinderen wisten niet goed wat ze konden verwachten. Maar bij het zien van de witte fietsen kon de dag niet meer stuk. Ik had gedacht om Sam en Pablo om de beurt achterop te laten en te fietsen. Dat ging mooi niet door. Ieder pakte een fiets en we moesten flink trappen om ze bij te houden. 

We fietsen naar het bezoekerscentrum. Daar kregen ze een flinke hoeveelheid kennis aangeboden. Alle biologische zaken zijn weer goed opgefrist. Er waren niet veel bezoekers meer en ze konden volop genieten van de opgezette dieren. Van het maken van dierenafdrukken in zand, van een draaischijf onder een reusachtige boomwortel, van een vossennest onder de grond en een sterk vergrote mestkever die ook nog eens bewoog. 

Daarna de speeltuin. Gemaakt van hout en touwen en uitdagend voor alle leeftijden. Yan heeft al wilde ideeën hoe onze tuin nu opgeleukt kan worden. Het liefst had hij dat we gingen informeren waar je zulke dingen kon aanschaffen. 




Het was nog maar 6 uur en lekker lang licht. Dus toerden we richting het jachthuis. Af en toe zagen we 3 fietsjes aan de kant liggen, dan kwam er weer een verrassingsaanval uit de bossen. 
Sam wilde geduwd af en toe, maar fiets laten staan en achterop was geen optie. 

Yan zag overal herten. Die bij nader inzien en de verrekijker eerder boomrestanten leken. Op de zandvlakte werd het herinneringsmonument bijna bestormd. En er waren te veel mooi klimbomen. 
Uiteindelijk moesten we gewoon haasten om op tijd bij Rachid te zijn. We hebben beloofd dit nog een keer te doen. En dan vanaf heel vroeg tot heel laat. 



Ik had echt meer dan genoeg te eten bij me. Maar het verdween allemaal en in de auto terug hadden ze zo'n hónger... Dus bij de Mac nog even bijgehaald. 

Het was een prachtige dag. Mooi weer, mooie natuur, genietende kinderen. 

Het meest genoot ik van Yan. Hij heeft de afgelopen weken veel tegenslag gehad. Was stil of boos. At slecht, sliep slecht. Vandaag was het de oude Yan. Hij tetterde werkelijk de hele weg. We zijn weer helemaal bij wat school betreft, weten alle rare en vieze moppen weer die hij kent. Hij at en at en had nog steeds zin in iets en de hele dag zagen we een stralend gezicht. Dat was het meest genieten. Hij is weer bij. Hij kan weer verder.

1 opmerking:

  1. Tjee, wat klinkt dat heerlijk! Zo fijn, zo veel genieten, daar kunnen jullie allemaal weer even mee voort denk ik!!!

    BeantwoordenVerwijderen