vrijdag 1 mei 2015

Onderweg

En daar gingen we. Precies om 6 uur vertrokken we. Helemaal volgens planning.
We gingen als een trein. Geen enkele file of vertraging.
De kinderen waren heel rustig en we zouden rond 3 uur al op het vakantieadres kunnen zijn.

Net voor Frankfurt zag Pablo een bord met 2014 langs de kant van de weg. Hij was helemaal onder de indruk. Dat we niet alleen in een ander land, maar ook in een andere tijd reden!!

Bij het vliegveld reden de vliegtuigen over een viaduct waaronder wij reden en was het druk met landen en stijgen.

En bij de eerste stop is Sam helemaal weg van de zelfreinigende wc-bril...

Maar bij de tweede stop doet de auto vreemd. En hoewel we misschien wel voor het eerst op pad zijn met een volledig gecontroleerde auto, haakt hij toch af. En dan staan we om 10 uur bij het tankstation met 4 uur achter de rug en nog 5 te gaan.
Gelukkig is er een goede service en garantie en is alles geregeld. Alleen kwamen we vijf uur later dan gepland en in een busje aan. Een vervangende 7-persoonsauto was er niet. Dus een 9-persoonsbeschrijving werd het.

Een enerverend dagje... Man ging met de oudste twee jongens in de taxi naar het vliegveld voor die bus. Ik ging met de andere drie met de sleepauto mee. Dat was leuk vond Sam. Tsjonge, verzuchtte hij, ik ben wel een gewend (verwend) ventje zeg!

De auto moest blijven staan, want het was 1 mei en dan werkt er echt niemand in Duitsland. Beetje
lastig dat Naomi dat uitgebreid ging overdenken naast de Duitse meneer in die truck. O, is dat
bevrijdingsdag? Huh, doen Duitsers dat niet? Die waren toch juist van de oorlog? Hebben ze hier geen bevrijdingsdag? De man veinsde geen woord Nederlands te kennen, maar ondertussen...

En toen man eindelijk met die bus arriveerde, zaten er nog twee te glimmen, want dat vliegveld!!! Dat was groot en mooi en druk, ze raakten niet uitgepraat.

We gingen verder. Twee voorin, ook al zo enorm geweldig. We toerden verder en voor het saai werd, begon daar de Alpen. Grote bergen, lange tunnels en bijzondere doorkijken. Ze zijn nog nooit zo ver geweest!
Het was een topdag, alles bij elkaar. Dat vliegveld en die sleepauto en die taxi en die bus en de bergen. zelf vond ik het eigenlijk een ontzettende baaldag, maar het is maar hoe je het bekijkt. En dat ze zich dan zo super gedragen, daar begrijp ik niets van!

2 opmerkingen:

  1. Van harte een fijne vakantie gewenst! Wat een heerlijk stukje beb je weer geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele fijne vakantie en heel veel plezier met elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen