woensdag 21 januari 2015

ziek

Wie ik de afgelopen week ook sprak, het ging over ziek zijn. In elk gezin zijn zieken. Sommigen wel een hele week. Wij hebben geen zieken en voegde ik er steeds trots aan toe "Ik doe nooit mee. Kan me niet heugen wanneer ik ziek ben geweest."
Dat is ook echt zo. Al zijn ze allemaal ziek hier, ik voel er niets van. 

Maar gisteren was het anders. Iedereen kwam kiplekker uit bed en ik dus niet. Tsjonge wat was ik gaar. Ik heb de hele dag op eieren gelopen om mijn maag te ontzien. Gelukkig bleef alles wel binnen. Heb geen hap gegeten en lag 's avonds voor pampus op de bank. Niet in bed, want dan heb ik de hele tijd gezelschap. 
Ziek zijn kan ik me niet permitteren. 

Ik heb zuchtend en walgend het eten gekookt. Toen pleegvader thuiskwam kon hij gelijk beginnen. Niet met iedereen. Sam ging echt niet eten als ik ook niet hoefde en Yan was boos. Hij stond ongeveer naast me boos te zijn. Als jij een beetje nepziek gaat doen, dan eet ik dus echt niet he! Ze waren nog even een uurtje gaan vissen en er was iets van hengels in de knoop en niet op elkaar wachten. Eigenlijk niets, maar genoeg om boos te zijn. Er is meer bij Yan, alleen weet ik nu niet wat. 
Als ik dan niet aan tafel zit en de rest wel, is het bolwerk verstoord en weet hij het ook niet meer. Uiteindelijk heeft hij toch gegeten, veel later en niet heel veel. 
Voor consequent zijn had ik geen puf en voor boos worden helemaal niet. Het zou ook niet geholpen hebben. 

Ik ben langdurig onderzocht door Sam. Die werkt op de peutergroep nu net over het thema Ziekenhuis. Hij heeft met een geweer (zonder pijlen) allerlei spuiten gezet. heeft me laten zuchten en aaaa zeggen. Sprong een paar keer met een aanloop boven op me en zorgde voor een dekentje. Erg lief allemaal.

Toen Yan naar bed ging, deed pleegvader dat alleen. Ik heb moeten beloven dat ik morgen twee keer zolang met hem praat. Er is iets wat hem dwars zit en daar behoor ik zo snel mogelijk achter te komen voor het extreme vormen aanneemt. Nepziek zijn, is dan niet gewenst. 

Gelukkig smaakte de koffie vanmorgen weer gewoon zo het hoort. Nu maar hopen dat de rest er niets van heeft meegekregen. En mocht dat zo zijn, ik heb het alvast gehad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten