vrijdag 19 september 2014

Donderdagavond

Morgen houd je je feestje voor je vrienden van school. Wat een spanning en stress geeft dat. Wat heb je er zin in. 

Twee jaar terug zat je als een bang vogeltje thuis. Geen enkele school paste bij jou. Vorig jaar was je net begonnen op de Cluster-4 school. Nu zit je er voor het tweede jaar en ben je weer jarig. Eindelijk kan er een feestje gevierd worden. Je bent enorm gegroeid. zowel in centimeters als in eigenwaarde en je durft te genieten van wat gaat komen.

Volgens de kalender ben je 11 jaar geworden. Maar je hebt zoveel overgeslagen en te vroeg beleefd dat dat niet helemaal klopt. Nu met zo'n feestje in het verschiet zien we dat weer. 

De zakjes die je vriendjes meekrijgen, liggen al een week klaar. Je hebt zelf alles uitgezocht. Alles onder controle! Zelfs de keuze van de kleur was belangrijk per kind.

Je bent een gevoelig en kwetsbaar jongetje. Maar naar buiten toe ben je hard en boos. Nu het op school zo goed gaat, zien we kleine kiertjes en herkennen we je tere ziel.

We zijn er net voor gaan zitten. Wat gaan we morgen ook al weer doen en met wie en hoe laat en stel je voor dit of dat of ? Je hebt gekozen voor precies dezelfde invulling van een feestje van je oudere pleegbroer. Dat maakte jij ook mee en je vond het zo leuk. Al jaren heb je het erover dat je ook een keer dat bosspel gaat doen en ook die worstjes boven het vuurtje. En nu gaat het morgen toch gebeuren.

Er is ook nog een repetitie Engels. Trouwhartig schrijf je het ene na andere woord fout. Laat me corrigeren, bemoeien, trekken en duwen om er nog wat van te maken. Tussendoor zijn er nog honderd vragen over morgen.

Ach, wat kan ons dat Engels schelen. Morgen ga je hopelijk een hele positieve ervaring opdoen en daar heb je op dit moment meer aan voor de toekomst dan aan Engelse woorden. Alleen dat zeg ik niet. We doen gewoon alsof het belangrijk is.

Hier geniet ik van. Ik ben zo dankbaar dat je eindelijk durft te vertrouwen op mijn woord. Dat je jezelf zo kwetsbaar op durft te stellen. Dat je ons toelaat in je wensen en gedachten en onzekerheden. Het gaat super met je. We zijn trots op je!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten