dinsdag 28 oktober 2014

meisje



Gisteren moest ik glimlachen om een nieuwsbericht wat via de site van de Telegraaf werd verspreid. 
Overigens was het een triest verhaal. De melding dat er een baby in een vuilcontainer werd gevonden. 
Het glimlachen betrof het bericht erna. Een pleeggezin heeft zich over het kind ontfermd. Jezelf ontfermen over een pasgeborene. Het klonk alsof het een wonder was dat dit pleeggezin het deed. 

Ik zie het zo voor me dat het pleeggezin in blijde verwachting het kind heeft aangepakt en liefdevol omvat. Je kunt niet anders toch? Zeker niet met dit verhaal. Als je als pleeggezin wacht op een plaatsing en je krijgt zo’n klein meisje, dan is het ondanks alles feest in huis! Nee, geen wonder dat het gezin zich ontfermde over het kind. 

Maar wat een wonder dat het zaterdagnacht niet stormde, zoals eerder deze week. Dat er om 3.45 uur iemand langsliep in die straat. Dat het gehuil te horen was! Wat een wonder dat de brandweer op tijd was. Dat het kindje in het ziekenhuis stabiel bleek en dat het nu al in een gezin mag zijn. 
Ik denk de hele dag aan dit verhaal. Aan dit kind. Wat een afschuwelijke manier om aan te geven dat je zelf niet voor dit kind kan zorgen. Wie legde dit kind op de meest trieste plaats die er is? Hoe kwam het erin? Was het de moeder? Of is die niet bij machte om het kind terug te eisen? Wie heeft het kindje aangekleed? Heeft het een naam? Of bestond het nog niet op papier? Wat ga je dit kind later vertellen? 

Ik moet denken aan de komst van Sam. Hij werd in het ziekenhuis achtergelaten. Heel wat beter dan in een vuilcontainer. En toch vond ik Sam ook zo eenzaam in dat schone bedje. 

Lief meisje, wat ben moederziel alleen. Mag je leven vol liefde en voorspoed zijn. 


Baby in ondergrondse container gevonden
AMSTERDAM - 
UPDATE 16.21 uur - Een pasgeboren baby is zondagochtend vroeg gevonden in een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam.
Het meisje van een paar dagen oud werd zondagochtend rond 03.45 uur gevonden in een ondergrondse container in de Fritz Conijnstraat. Een voorbijganger hoorde gehuil uit de container komen. De brandweer heeft het meisje, dat kleertjes aanhad, uit haar benarde positie bevrijd. Ze is naar het ziekenhuis gebracht. Haar toestand was stabiel.
De politie is op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben.
De ouders van de pasgeboren baby, zijn nog altijd spoorloos. De politie is al de hele dag op zoek naar de vader en de moeder, maar heeft nog geen idee wie dat zijn, aldus een woordvoerder.
De politie heeft de vuilcontainer meegenomen voor onderzoek. ,,De spullen die erin zitten worden onderzocht, omdat ze misschien een aanwijzing kunnen opleveren", zei de politie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten